Waar

Provincie
Stad Arnhem
Locatie Kortlandplaats 15

Details

Speelsoort Normaalschaak
Inschrijfgeld

€ 5,00 per schaker
Belangstellingen gratis

Prijzen

Certificaat voor iedere deelnemer

Categorie Simultaan,
Speeltempo -Geen tempo-

Wanneer?

Startdatum 27-05-2019
Einddatum 27-05-2019
Aanvang

19:45

Prijsuitreking

einde partij


Organisatie

Bond Oostelijke Schaakbond (OSBO)
Club -Geen-
Contact

Fred Schonis

E-mail
Tel. Nr.

0642067014

Homepage http://

Ratingverwerking

Voor KNSB rating? Nee
Voor FIDE rating? Nee

Details:

Simultaan schaken met Jan Timman.

Uitnodiging van Schaakvereniging De Toren, Arnhem-Zuid, voor het simultaan schaken op maandag 27 mei 2018, zaal open 19:15 uur
We zijn zeer trots en verheugd, dat we de wereldberoemde Grootmeester Jan Timman bereid hebben gevonden, om als simultaangever aan te treden.
Speelgerechtigd zijn de clubleden van De Toren en enthousiaste schakers uit Arnhem-Zuid en omgeving. Ook de gevorderde thuis-schaker nodigen we hierbij van harte uit.
Ook als je niet wilt deelnemen maar toch graag de partijen wilt zien, ben je van harte welkom!
‘BEST OF THE WEST’ Jan Timman (Amsterdam, 14 december 1951), zoon van twee wiskundigen, is met oud-wereldkampioen Max Euwe de vaandeldrager van het Nederlandse schaken. In zijn hoogtijdagen stond hij bekend als ‘the best of the West’, tussen tal van spelers uit de toenmalige Sovjet-Unie. In 1982 steeg Timman naar de tweede plaats op de wereldranglijst, achter de ongenaakbare Rus Anatoli Karpov. Timman werd negen keer nationaal kampioen en won tal van toernooien. Hij speelt nu competitie in Köln Porz (Duitsland) en Wageningen. Zijn Elo-rating, waarmee de sterkte van de schaker wordt aangegeven, is nu 2576, maar was ooit 2680.
Het simultaan schaken vindt plaats op sportpark Schuytgraaf aan de Marasingel 251 te Arnhem.
Inschrijven eventueel onder vermelding van ratingsterkte via de mail, bij de voorzitter van de SV De Toren [email protected] LET OP inschrijving stopt bij 30 deelnemers.